![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
evet youtube ülkemizde IP leri yasaklı olduğu için dns değişikliği ile girilebilen bir site. bun nedenle dns lerinizi değştirmeden youtube a giremezsiniz veya video sitelerindeki youtube videolarını izleyemezsiniz.
bunun için size dns nizi nası ldeğişeceğinizi adım adım anlatacağım. Başlat a tıklıyoruz açılan pencerede denetim masasına tıklıyoruz açılan pencerede (XP için) en üst solda bulunan ağbağlantılarını çift tıklıyoruz bir pencere daha açılıyor ve içinde bir simge ile beraber Yerel Ağ Bağlantısı yazıyor Yerel Ağ Bağlantısı na sağ tıklayıp özellikler diyoruz açılan pencerede haraketli bir şeyler göreceksiniz alt alta listlenmiş mouse la en alttaki internet iletişim kuralı (TCP/IP) yazana çift tıklıyoruz. yine bir pencere açılacak orada seçenekler var en altta olan Aşağıdaki DNS sunucu adresler4ini kullana tıklıyoruz ve bir altta bulunan kutular yazmak için açılıyor. orada boş noktalar göreceksiniz. her noktanın arasına bir rakam gelecek şekilde 4.2.2.4 ve 4.2.2.5 yazıp tamam a tıklıyoruz altında daha önce açılan penceremiz var onada tamama tıklıyoruz ve artık youtube serbest. güle güle izleyin ![]() yaptığımız işleri formüle edelim. Başlat Denetim Masası Ağ bağlantıları Ağbağlantılarına sağ tıkla internet iletişim kuralı (TCP/IP) bul çift tıkla Açılan pencerede en alttaki kutuyu seç ve 4.2.2.4 ve altına 4.2.2.5 yaz Tamam de kapanır ve altında kalana da tamam de youtube free |
|
|
|||
|
|||
|
|